top of page

THE UTAH BADLANDS


Alt ved dette sted er gennemført vildt og fantastisk smukt, om du kommer morgen, middag, aften eller nat, så er dette en ekstraordinær natur oplevelse.
Crazy Factory Butte in the Utah Badlands

Hvis man har besøgt byen Moab og Archers National Park og skal køre vestover ud mod Californien på U.S Interstate 70, så gør dig selv en tjeneste og drej til venstre ned af Utah State Route 24, jeg lover dig at du ikke vil fortryde det.


For det du vil opleve er

THE UTAH BADLANDS

OG DET ER FEDT!


 

INFO BOKS TIL FACTORY BUTTE OG THE OVERLOOK POINT


Factory Butte fotograferes bedst fra den lille parkeringsplads der er tegnet ind på kortet, dog kan man fortsætte længere mod nord, nordvest af vejen til endnu en parkeringsplads, vær opmærksom på at der flere steder bliver skrevet om kviksand og ikke farbar vej i området.


Kort over utah badlands
Map over factory butte og the overlook point
  • 4WD er et must da grusvejen er gammel og regnvejr på disse kanter kan være ret voldsomt.

  • For at fotografere Factory Butte skal man som udgangspunkt bruge et ultra zoom objektiv, et wide angle objektiv og hvis det er, en drone.

  • Fra parkeringspladsen til Factory butte er der omkring 3 km i fugleflugt.

  • Pas på dyrelivet, der forefindes mange giftige arter på disse kanter.

  • Glem ikke dit kamera, når du udforsker denne farverige formation. Mens landskabet er fantastisk på en overskyet eftermiddag, er det endnu mere smukt og surrealistisk ved solopgang og solnedgang. bare google Factory Butte og se billederne.


 

Og hvad er så The Utah Badlands?

Utah, badlands, cainsville, hanksville, factory butte, the overlook point
Vil du have fred og ro, så er the badlands stedet..

Det er et gigantisk øde område med en så smuk, betagende og anderledes natur, at det kan være svært at finde ord til at beskrive det, det kan vel bedst beskrives ved at man har en uhørt stor trang til at komme tilbage igen.

Området dækker over flere National Parker, bla. Canyonlands National State Park, Goblin State Park og Capital Reef National Park, og så er der kæmpe store områder der er svært utilgængelige og som ikke har noget med parkerne at gøre, man kan bruge et helt liv her på at afdække stedets fotografiske hemmeligheder uden at nå i mål med projektet.

Men hvis man er nysgerrig og rejser efter anderledes naturoplevelser og er villig til at vandre lidt udenfor de gængse rejsemål. Så er Factory Butte, der hæver sig højt op over de forrevne Caineville badlands, en af ​​disse mindre kendte perler som det absolut er værd at slå et smut forbi.


Med sine rodlignende grå kamme, de store Klippestykker der ligger spredt ud over det hele, samt de mørke sandstens højderygge der slanger sig op mod toppen, ja så virker Factory Butte dybt forankret i jorden, lidt som en meget gammel stenstub, Jeg vil gå så vidt til at skrive at Factory Butte nok har stået der hvor den står siden tidens begyndelse og netop tiden synes at være ikke eksiterende på dette sted. Tidens ellers så veludviklede tand virker ikke rigtig her, det er ikke svært at forestille sig dinosauruser, indianere og al anden historie herude.


En morgenstund ved the overlook point er en oplevelse for livet.
Morgenstund ved The Moonscape overlook point

Det omkringliggende, ufrugtbare landskab er lige så fantastisk; det føles som om du udforsker en anden planet og med god grund: Hvis du går rundt her, så er du sandsynligvis den eneste der er der. og det er virkelig en smuk oplevelse.

The Badlands er unikt på rigtig mange planer, og der er stærke kræfter, der kæmper for at bevare denne uspolerede perle. Men området gemmer også på store mængder råstoffer, som både regering og rigtig mange firmaer gerne vil have fingre i. Pt. er området beskyttet af føderale love, men der kæmpes lige nu på begge fløje i Washington omkring fremtidens naturbevarelse og hvis ikke der kæmpes videre så kan området pludselig blive åbnet op for minedrift og det der er værre.

Som fotograf og naturelsker er det selvfølgelig min overbevisning at disse steder skal bevares og helst udvides, så vores børn og børnebørn kan tage på opdagelse og udleve det eventyr, som vi andre har været så heldige at opleve.

The Moonscape overlook point, Cainsville/ Hanksville, Utah, USA

Når man er kommet et godt stykke ned af Route 24 så kommer man til en lille støvet by der hedder Hanksville, et sted som ingen rejsevejledninger anbefaler og sikkert med god grund, men vi har jo lidt en fasination af det USA som ikke løber med de store overskrifter i de europæiske rejsemagasiner og Hanksville er helt sikkert i den katagori, dog har Hanksville DUKE`S Slickrock Grill og det er et sted der hylder en af de største gamle Hollywood skuespillere, nemlig John Wayne, om manden har siddet i Hanksville og fået sig en stor steak og en budweiser efter en lang dag på hesteryg må stå hen i det uvisse, men jeg vælger at tro at det har han selvfølgelig. og stedet har mine varmeste anbefalinger, bare fordi..

Slickrock grill i Hanksville kunne sagtens have været John Wayne`s favorit sted og spise efter en lang dag på hesteryg.
Slickrock Grill i Hanksville

Mellem Hanksville og Cainsville ligger der noget der hedder the Moonscape Overlook og Factory Butte, for at kommer dertil skal man dreje ind på en grusvej der hedder noget så eksotisk som OLD COALMINE ROAD, Det emmer pænt meget af eventyr!! og det kan anbefales at køre 4 WD bil for man skal cirka 10 km ud af den vej for at komme til noget der ligner en lille plads hvor man kan parkere, og når først motoren er slukket og man har siddet et par minutter, så lægger man mærke til en stilhed der er ekstrem, ikke en vind rør sig og tiden er nærmest ikke eksisterende på dette sted.


Klippeformationen Factory butte i Utah er en fantastisk ensom stenstub der knejser majestætisk i midten af ingenting..
Factory butte i al sin storhed
 

Billedet herover er Factory Butte, og historien og fascinationen om denne underlige klippeformation skal findes helt tilbage i min barndom. Jeg elskede at sidde og læse i min farmors gamle støvede Readers Digest magasiner, En dag læste jeg en artikel om USA og midtvejs gennem artiklen så jeg et billede af en meget underlig klippe, vistnok med nogle cowboys & indianere indblandet, og selve klippen har aldrig sluppet mig, de forskellige former, skygger og farver som Factory Butte har satte sig på en eller anden måde i mig, og har helt sikkert fulgt mig ind i min fotografering, men som barn fandt jeg aldrig ud af hvad det var, hvor den lå eller hvordan jeg i det hele taget skulle finde frem til den, men så pludselig en dag så jeg Factory Butte på Instagram og interessen og eventyret om at kunne stå eye to eye med Factory Butte, ja den blev vagt igen og i 2019 gik eventyret endelig i opfyldelse, da vi slog vejen forbi dette fantastiske sted og den skuffede absolut ikke, Vi skal helt sikkert tilbage igen, for der er rigtig mange steder der stadig mangler at blive udforsket og fotograferet.


Fotografen på arbejde ved The Moonscape overlook point, Utah, USA
The Moonscape overlook point ved Cainsville.
 

Billedet herover er så fra The Moonscape Overlook, det ligger faktisk på den samme gamle OLD COALMINE ROAD som Factory Butte og man skal køre omtrent lige langt ca. 10 km derud af så man kan jo slå 2 fluer med et smæk. Hvis man sidder og studerer google maps nærgående, og som fotograf er google maps et helt fantastisk værktøj, for man kan faktisk danne sig et rimeligt overblik over det område man overvejer at rejse ud til, inden rejsen nærmer sig og derved spare tid til recon og deslige, anyway, jeg sad en mørk aften og nørdede maps og fandt faktisk ud af at der lå et spor som man ” MÅSKE ” kunne køre ud af til man nåede kanten af The Moonscape overlook, problemet med denne form for recon er at sporet kan være skyllet væk når du ankommer, eller at sporet simpelthen er ikke farbart med mindre du har en tank, men den slags problemer plejer vi at tage når de opstår, ingen grund til panik inden afrejse. Som jeg skrev tidligere, så er google maps et rigtig godt værktøj hvis man bare lige skal have det store overblik, man kan som teknik nørd begynde at lede efter kort med alverdens opmålinger, højder, grader af klippe vægge og alle mulige andre værktøjer hvis det er det man er til, men jeg nøjes som regel med Google maps og ligende.. For at nå f.eks Factory Butte, og ikke mindst fotografere den, så er første spørgsmål, Hvordan når man derud til morgen, middag eller aften? Det er ikke fordi man vælter rundt i lækre hoteller derude, Hanksville og Cainsville som er de 2 byer der ligger tættest på har ikke noget der ligner almindelige hoteller, der er mest trailerparks & RW`s og jeg ville ikke engang sende en sur svigermor derind for at overnatte, sådan har jeg det, men det kan jo godt være at andre kan acceptere det, sådan er vi jo så forskellige. Vi valgte så at overnatte på Capital Reef Resort ca. en times kørsel fra Old Coalmine Road`s indkørsel, så skal der lige lægges 10 km på grusvej i fuldblown mørke oveni, men vi fortrød ikke vores beslutning om at overnatte på Capital Reef Resort. Men før jeg begynder at skrive om Capital Reef Resort, så er der lige en mindre detalje omkring et sted der hedder Swing Arm City vi skal runde. Nu sidder du nok og tænker, han skriver om gigantiske øde områder og nu skriver han om city`s, well swing arm city er et område lige ved indkørslen til Old Coalmine road hvor du som privat person kan komme og give din bil og hustruen den store rusketur op og ned af div. sandstensformationer, og når jeg nu skriver op og ned, så mener jeg det helt alvorligt, bare se her.


Amerikanerne er jo som bekendt besat af at pløje rundt i deres biler, og det er alle steder hvor det er muligt og nok også lidt umuligt, derfor er der midt i dette fantastiske område pludselig et sted hvor din indre drengerøv virkelig kan udleves, uden det går så meget ud over andre end dig og bilens øvrige passagerer, det skal så nok lige skrives at det nok er en god ide og tjekke dine forsikringspapirer, bil udlejningspapirer og ikke mindst hustruens humør, inden du giver dig i kast med denne diciplin, og for god ordens skyld, så er der ikke nogen former for autoværn, sikkerhedshegn og ligende.


ALT HVAD DU FORETAGER DIG HER, ER PÅ EGET ANSVAR!

7 visninger0 kommentarer

Comments


Venice beach3.jpg

Venice Beach Chronicles

🏄‍♂️🍹😎 Venice Beach Chronicles: Where Quirkiness and Chill Collide! 🌴🏖️

Welcome, beach bums, wanderlusters, and sun-soakers, to the one and only Venice Beach! 🎉🎉 Whether you're a local Angeleno or a tourist trying to capture that laid-back Cali vibe, this quirky beachfront destination is an unforgettable experience! 😄🌊

🌟The Hipster Parade 🕺💃 Picture this: a mishmash of quirky outfits, unique hairstyles, and eccentric fashion statements parading down the boardwalk. Yes, you're in the heart of the Hipsterville! 👓🧢 The Venice Beach catwalk showcases everything from hipster lumberjacks to "I woke up like this" yoga goddesses. Embrace your inner hipster or simply sit back and enjoy the fashion show. 🚶‍♀️👀

 

🚴‍♂️💨 Muscle Beach Muscleheads 💪 Get ready for some prime-time entertainment, folks! Step into the famous Muscle Beach, where bronzed bodybuilders flex their biceps, showing off their Herculean gains to anyone who dares to glance. It's like an Arnold Schwarzenegger convention - minus the Terminator vibes. 😂🤖 Flexing their muscles and strutting their stuff, these gym warriors have mastered the art of "peacocking" with protein shakes in hand. 💪🥤

 

🎨🌈 The Canvas of Venice 🖌️🎨 Venice Beach isn't just about bronzed bods and boardwalks; it's a living canvas of street art and murals that'll leave you in awe. 🤩🎨 Wander through the Venice Art Walls, where local artists express themselves through graffiti, making the walls burst with colors and creativity. 🌈🎭 Don't forget to snap a selfie with that mind-blowing mural that will have your friends questioning if you've gone full-blown artiste! 🤳🤔

 

🏖️🐶 Pawsome Beach Pawties 🐾🍹 What's a beach day without furry friends and some pupper parties? 🐕🎉🎊 Venice Beach is pawpular for welcoming our four-legged pals with open arms (or should we say paws?). Watch as they romp in the sand, wag their tails with glee, and steal the spotlight from their beach bum owners. 🐶🤩

 

🎭🤹‍♀️ Venice Boardwalk Circus 🤹‍♂️🎭 Prepare yourself for the wildest show in town! Venice Beach boardwalk is a spectacular circus of street performers juggling, contorting, fire-breathing, and doing all sorts of jaw-dropping tricks. 🤹‍♀️🔥 There's no need to buy a ticket; just find a spot and be captivated by these talented souls who turn the sidewalk into their stage. 🎪🎉

 

So there you have it, amigos! 🌴🌞 Venice Beach - where weirdness, quirkiness, and beach chill collide in a glorious kaleidoscope of fun. Embrace the sun, soak in the vibes, and dance to the rhythm of Venice life! 🏖️🕺💃✨

bottom of page